HY10.150.H6.K (150kg/50g) szalka...
HY10.150.H6.K (150kg/50g) szalka...
HY10.150.H6.K (150kg/50g) szalka...
HY10.150.H6.K (150kg/50g) szalka...

HY10.150.H6.K (150kg/50g) szalka 800x800mm, IP68 konstrukcja, IP68 (1h max)/69 miernik, (protokół Profibus, CA id 8238

RADWAG
8238
Dostępny na zamówienie
11 666,41 zł
Brutto Dostawa w 14 dni
HY10.150.H6.K (150kg/50g) szalka 800x800mm, IP68 konstrukcja, IP68 (1h max)/69 miernik, (protokół Profibus, CAN Open) 2×RS 232, 2×USB, Ethernet, 4WE/4WY

Opis

Opis produktu:
Waga wielofunkcyjna HY10 przeznaczona jest do szybkiego i dokładnego wyznaczania masy w warunkach przemysłowych. Waga HY10 składa się z miernika PUE HY10 w obudowie nierdzewnej oraz nierdzewnej platformy wagowej. Waga oparta jest na konstrukcji wykonanej w całości ze stali nierdzewnej OH18N9 (wraz z szalką) oraz miernika z wyświetlaczem 10,1&039;&039; z panelem dotykowym oraz klawiaturą z wydzielonymi klawiszami numerycznymi i funkcyjnymi. Urządzenie może współpracować z dodatkowymi platformami wagowymi. Waga wielofunkcyjna HY10 jest sprzedawana w wersji z miernikiem połączonym kablem z platformą wagową.

Istnieje możliwość wykonania wagi dwuzakresowej za dodatkową opłatą.

Funkcje wagi:

  • DOZOWANIE - Proces ważenia w którym określono masę referencyjną oraz tolerancję z jaką ma być ona wyznaczona. Proces odbywa się w jednostkach masy (mg, g), natomiast tolerancja dozowania wyrażona jest w [%] i jest liczona względem wartości referencyjnej. Jest to tym samym dopuszczalna odchyłka jaka jest akceptowalna w tym procesie. Takie rozwiązanie stosuje się podczas ważenia proszków, płynów oraz materiałów sypkich. Działanie funkcji często wspomagane jest wskaźnikiem obciążenia tzw. bargrafem. W aplikacjach przemysłowych możliwe jest zastosowanie układów sterujących tym procesem.
  • ETYKIETOWANIE - Oznaczanie wyrobów poprzez odpowiednie znaki lub symbole umożliwia ich szybką i pewną identyfikację. Waga zazwyczaj przekazuje do drukarki etykiet (urządzenie zewnętrzne) informacje o masie produktu lub jego ilości. Ta wartość jest następnie drukowana wraz z innymi informacjami takimi jak kody kreskowe, grafika, skład, dane adresowe itp. W skali laboratoryjnej etykietowanie odbywa się w trybie półautomatycznym, w skali przemysłowej odbywa się to w cyklu automatycznym (tzw. wagi dynamiczne).
  • KONTROLA PLUS/MINUS - Kontrola masy próbki w zadanych progach - dolnego <LO> oraz górnego <HI>. Przyjmuje się, że masa jest poprawna, gdy zawiera się pomiędzy wartościami progowymi. Program wagi umożliwia graficzną wizualizację wyniku ważenia w postaci tzw. bargrafu.
  • ODCHYŁKI PROCENTOWE - Funkcja odchyłek procentowych służy do porównywania ważonych obiektów z masą wzorca. Masa wzorca można być wartością numeryczną (np. z bazy danych), może być również wyznaczona poprzez ważenie. Każdy ważony element jest porównywany z masą wzorca, która przyjęta jest jako masa idealna czyli 100%. Dla elementów o masie mniejszej niż masa wzorca uzyskujemy wyniki poniżej 100%, dla elementów cięższych wyniki przekraczają 100% nawet znacznie.
  • SUMOWANIE WAŻEŃ - Funkcja realizuje proces dodawania kolejnych mas do wcześniej już zważonych. Poprzez to można określić skład masowy mieszaniny, która może się składać z dowolnej ilości składników o różnych konsystencjach. Ograniczeniem dla takiego procesu jest wartość obciążenia maksymalnego wagi.
  • LICZENIE SZTUK - Funkcja wykorzystująca pomiar masy do określania liczności ważonych elementów. Wymaga informacji o masie pojedynczego detalu. Masa detalu może być wyznaczona poprzez ważenie w czasie on-line lub pobrana z bazy danych. Zliczanie elementów odbywa się według algorytmu: masa wszystkich detali / masę pojedynczego detalu = ilość. Działanie tej funkcji jest czasami wspierane mechanizmem AKD (Automatyczna Korekta Dokładności). Dzięki temu masa jednostkowa detalu jest aktualizowana podczas zliczania. W pewnym stopniu AKD eliminuje błąd jaki może wynikać z różnych mas jaki posiadają pozornie wyglądające tak samo elementy. W rozwiązaniach przemysłowych liczenie detali może być łączone z funkcją doważania lub dozowania.
    Celem takiego rozwiązania jest wizualizacja (najczęściej świetlna) takiej ilości detali, która ma być osiągnięta. Zastosowanie mają również układy wagowe wykorzystujące kilka platform o różnych obciążeniach Max i różnych dokładnościach.
  • ZATRZASK MAKSYMALNEGO WSKAZANIA - Funkcja rejestrująca największe chwilowe wskazanie jakie występuje w procesie ważenia. W skali makro jest stosowana np. w wagach medycznych do ,,zamrożenia” wyniku ważenia pacjenta. W skali mikro może być stosowana w różnych procesach i aplikacjach.
  • RECEPTURY - Funkcja wspomagająca proces sporządzania mieszanin w skład których wchodzą różne składniki. Zazwyczaj wykorzystuje bazę składników jaką posiada waga. Ideą tej funkcji jest kontrolowane naważenie każdego składnika z określona tolerancją. Funkcja posiada szereg własnych wewnętrznych ustawień. W zaawansowanych technologicznie wagach jest wspierana poprzez wskaźniki i barografy.
  • POMIAR W NEWTONACH - Funkcja przedstawia pomiar masy jako wartość wyrażoną niutonach, może to mieć zastosowanie dla procesów w których określa się siłę zgniatającą próbkę lub powodująca jej zerwanie.
  • STATYSTYKI - Zadaniem funkcji statystyki jest rejestrowanie wykonanych pomiarów oraz ich analiza. W wyniku tego otrzymujemy takie informacje dotyczące serii pomiarów jak wartość Max, Min, odchylenie standardowe, wartość średnia, rozstęp, wariancja itp.
  • DOWAŻANIE - Funkcja doważania służy od sprawdzania tego czy masa ważonej próbki mieści się w określonej tolerancji. Wymaga więc zdefiniowania tzw. progów doważania. Pierwszy z nich jest progiem dolnym zwanym [LO], drugi progiem górnym zwanym [HI]. Progi te wyrażone są w jednostkach masy [g], [kg]. Sygnalizacja aktualnego stanu ważonej próbki odbywa się poprzez elementy graficzne wyświetlacza wagi (aplikacje laboratoryjne). W rozwiązaniach przemysłowych zastosowanie mają zewnętrzne urządzenia sygnalizacyjne (świetlne lub akustyczne). Jest to tzw. szybka wizualna kontrola +/- stosowana podczas segregacji, kontroli lub pakowania wyrobów, których masa jest określona z pewną tolerancją np. 12860 g ± 5 g
  • WAŻENIE ZWIERZĄT - Proces określania masy obiektu, który zachowuje się w sposób dynamiczny tzn. może się przemieszczać w sposób niekontrolowany w obrębie szalki. W związku z tym określenie masy wymaga znacznie dłuższego czasu niż podczas tradycyjnego ważenia. Czas w jakim kontrolowana jest masa ważonego obiektu jest definiowany przez użytkownika. Można tym samy optymalizować działanie funkcji zależnie od aktywności ważonego obiektu.
  • WAŻENIE RÓŻNICOWE - Ważenie różnicowe daje nam informację o zmianie masy próbki w wyniku zrealizowanych procesów technologicznych. Innym zastosowaniem ważenia różnicowego jest proces kontroli wyrobów, w którym określono parametry produktu referencyjnego względem którego porównuje się serię produkcyjną. Odchyłka jest wówczas informacją o jakości, kompletności produktu finalnego. W systemach pracujących w układzie feedback taka informacja może być wykorzystywana w układach sterowania.


Dane techniczne

Obciążenie maksymalne [Max] 150 kg
Dokładność odczytu [d] 50 g
Działka legalizacyjna [e] 50 g
Zakres tary -150 kg
Adiustacja zewnętrzna 
Klasa dokładności OIML III 
Wyświetlacz 10,1" panoramiczny kolorowy 1024x600 
Stopień ochrony IP 68 konstrukcja, IP 68 (1h max)/69 miernik 
Zasilanie 100 ÷ 240 V AC 50 ÷ 60 Hz 
Temperatura pracy -10 ÷ +40 °C
Wilgotność względna powietrza 10÷85% RH bez kondensacji 
Wymiar szalki 800×800 mm
Masa netto/brutto 43 / 47 kg
Wymiary opakowania 1160×820×340 mm
Interfejs 2×RS 232, 2×USB, Ethernet, 4 WE / 4 WY

 

 

Dokumentacja techniczna
 

Instrukcja obsługi Terminal HY10
3.36 MB

see the publication
 

Karta produktu
0.90 MB

see the publication
 

Deklaracja zgodności
0.05 MB

see the publication
















Publikacje i materiały dydaktyczne

 

 

Szczegóły produktu

Udźwig
150.000
Dokładność
50g
Legalizacja
Tak
1 Przedmiot

Reviews

No reviews
Product added to wishlist
Produkty dodane do porównania

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.